Füstölt pulykacombbal töltött kosárkák, fokhagymás joghurttal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg margarin
- 30 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kk só
A töltelékhez:
- süstölt pulykacomb
- sajt
A szószhoz:
- 100 ml görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sóval és a tojással. Ezután hozzáadjuk a szobahőmérsékletű, felkockázott margarin és jól összedolgozzuk. Fóliába tekerve, 20 percet pihentetjük hűvős helyen.
Pihentetés után kis golyókat formálunk a tésztából, annak függvényében, hogy mekkorák a formáink. Nem kell kivajazni a formákat, mivel a tésztában lévő margarin nem engedi, hogy beleragadjon.
A formákba nyomkodjuk a tésztát és hagyjuk pihenni, amíg elkészítjük a tölteléket.
A sajt lehet bármilyen. Annyi a dolgunk, hogy lereszeljük. Ezután felkockázzuk a füstölt pulykacombot.
A kosárkákba helyezzük a sajtot, majd rá a felkockázott pulykacombot is.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
Az öntethez lereszeljük a fokhagymát és összekeverjük a joghurttal, amíg elkészülnek a kosárkák.
Ebből az adagból 18 kosárka készűlt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









