Füstölt pulykacombbal töltött kosárkák, fokhagymás joghurttal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg margarin
- 30 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk só
A töltelékhez:
- süstölt pulykacomb
- sajt
A szószhoz:
- 100 ml görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sóval és a tojással. Ezután hozzáadjuk a szobahőmérsékletű, felkockázott margarin és jól összedolgozzuk. Fóliába tekerve, 20 percet pihentetjük hűvős helyen.
Pihentetés után kis golyókat formálunk a tésztából, annak függvényében, hogy mekkorák a formáink. Nem kell kivajazni a formákat, mivel a tésztában lévő margarin nem engedi, hogy beleragadjon.
A formákba nyomkodjuk a tésztát és hagyjuk pihenni, amíg elkészítjük a tölteléket.
A sajt lehet bármilyen. Annyi a dolgunk, hogy lereszeljük. Ezután felkockázzuk a füstölt pulykacombot.
A kosárkákba helyezzük a sajtot, majd rá a felkockázott pulykacombot is.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
Az öntethez lereszeljük a fokhagymát és összekeverjük a joghurttal, amíg elkészülnek a kosárkák.
Ebből az adagból 18 kosárka készűlt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »