Fügés-mandulás ropogós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5-6 szem aszalt füge
- 8-10 szem mandula
- ízlés szerint vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta lapokat felengedés után hosszában félbevágjuk, kb 2-3 cm széles csíkokat kapunk.
A tojást felverjük és a lapokat megkenjük vele.
A fügét vékony csíkokra vágjuk. A megkent tésztára néhány szeletelt fügét és mandulát helyezünk, megszórjuk némi vaníliás cukorral, majd a lapokat félbehajtjuk. Ha kell a széleit lenyomkodjuk. Enyhén tekerünk rajta párat, majd tepsibe tesszük és megkenjük tojással.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kb 10-12 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »