Fügés-mandulás ropogós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5-6 szem aszalt füge
- 8-10 szem mandula
- ízlés szerint vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta lapokat felengedés után hosszában félbevágjuk, kb 2-3 cm széles csíkokat kapunk.
A tojást felverjük és a lapokat megkenjük vele.
A fügét vékony csíkokra vágjuk. A megkent tésztára néhány szeletelt fügét és mandulát helyezünk, megszórjuk némi vaníliás cukorral, majd a lapokat félbehajtjuk. Ha kell a széleit lenyomkodjuk. Enyhén tekerünk rajta párat, majd tepsibe tesszük és megkenjük tojással.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kb 10-12 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »