Fügés-mandulás ropogós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5-6 szem aszalt füge
- 8-10 szem mandula
- ízlés szerint vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta lapokat felengedés után hosszában félbevágjuk, kb 2-3 cm széles csíkokat kapunk.
A tojást felverjük és a lapokat megkenjük vele.
A fügét vékony csíkokra vágjuk. A megkent tésztára néhány szeletelt fügét és mandulát helyezünk, megszórjuk némi vaníliás cukorral, majd a lapokat félbehajtjuk. Ha kell a széleit lenyomkodjuk. Enyhén tekerünk rajta párat, majd tepsibe tesszük és megkenjük tojással.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kb 10-12 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »