Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Francia saláta marhahússal recept

Francia saláta marhahússal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg levesben főtt sovány marhahús (lehet disznó, vagy szárnyas is)
    • 3-4 főtt sárgarépa
    • 2 petrezselyem
    • 1-1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS nagyságú főtt zeller és
    • főtt karalábé
    • 4-5 héjában főtt burgonya
    • 1-2 kemény  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ecetes uborka
    • 1 pohárnyi főtt zöldborsó
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból majonéz
    • 1 dl tejföl
    • bors
    • mustár
    • fél citrom leve

    Majonéz:

    • 1 kemény és 1 nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csapott evőkanál mustár
    • 2,5 dl étolaj
    • csipetnyi só

     

    Elkészítése:

    A lecsepegtetett, kihűtött húst és zöldségeket apró kockákra vágjuk a burgonyával, az uborkával és a kemény tojásokkal együtt. Hozzáadjuk a leszűrt zöldborsót.

    Elkészítjük a majonézt, bőven adunk hozzá mustárt, kis sóval, borssal, citromlével ízesítjük, és tejföllel lazítjuk. A mártás háromnegyed részét a salátába keverjük, a többivel pedig bevonjuk.

    Ízlés szerint díszítjük, fantáziánk és az ünnepre hangolódás alapján.

    Majonéz készítése:

     

    1 kemény tojás sárgáját villával simára összetörjük, hozzáadunk 1 nyers tojássárgáját, 1 csapott evőkanál mustárt és egy csipet sót. Jól összekeverjük, és állandóan keverve, cseppenként adagolni kezdjük hozzá az olajat. Amikor a majonéz már keményedni kezd, kissé nagyobb adagokban adhatjuk hozzá az olajat. A jól sikerült majonéz vastag, selymes felületű.

    Tipp:

    Biztosabb a siker, ha a tojás és az olaj hőfoka azonos.

    Ha keverés közben a majonéz kicsapódik, helyre lehet hozni úgy, hogy az olaj adagolását azonnal megszüntetjük, a majonézhez hozzáadunk egy kiskanál citromlevet, és erőteljesen keverjük.

    Ha nem simul ki, 1-2 kiskanál forró vízzel próbálkozzunk.

    Ha ez sem használ, tiszta edényben, új adagot indítunk, és kiskanalanként hozzákeverjük az elhígult majonézt, aztán a maradék olajjal készre kavarjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá