Hozzávalók:
Majonéz:
Elkészítése:
A lecsepegtetett, kihűtött húst és zöldségeket apró kockákra vágjuk a burgonyával, az uborkával és a kemény tojásokkal együtt. Hozzáadjuk a leszűrt zöldborsót.
Elkészítjük a majonézt, bőven adunk hozzá mustárt, kis sóval, borssal, citromlével ízesítjük, és tejföllel lazítjuk. A mártás háromnegyed részét a salátába keverjük, a többivel pedig bevonjuk.
Ízlés szerint díszítjük, fantáziánk és az ünnepre hangolódás alapján.
1 kemény tojás sárgáját villával simára összetörjük, hozzáadunk 1 nyers tojássárgáját, 1 csapott evőkanál mustárt és egy csipet sót. Jól összekeverjük, és állandóan keverve, cseppenként adagolni kezdjük hozzá az olajat. Amikor a majonéz már keményedni kezd, kissé nagyobb adagokban adhatjuk hozzá az olajat. A jól sikerült majonéz vastag, selymes felületű.
Biztosabb a siker, ha a tojás és az olaj hőfoka azonos.
Ha keverés közben a majonéz kicsapódik, helyre lehet hozni úgy, hogy az olaj adagolását azonnal megszüntetjük, a majonézhez hozzáadunk egy kiskanál citromlevet, és erőteljesen keverjük.
Ha nem simul ki, 1-2 kiskanál forró vízzel próbálkozzunk.
Ha ez sem használ, tiszta edényben, új adagot indítunk, és kiskanalanként hozzákeverjük az elhígult majonézt, aztán a maradék olajjal készre kavarjuk.