Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fetás balzsamecetes sült cékla recept

Fetás balzsamecetes sült cékla
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 350-400 g meghámozott, felkockázott cékla
    • 1 ek olívaolaj
    • 1/2 ek méz
    • 2 ek balzsamecet
    • 1 gerezd reszelt fokhagyma
    • nagy csipet rozmaring
    • só, bors
    • 5 dkg fetasajt
    • kis marék durván összetört dió
    • friss petrezselyem a tálaláshoz

    Elkészítése:

    Tapadásmentes serpenyőben egy kevés olívaolajjal karamellízaljuk meg a mézet.

    Adjuk hozzá a céklát és a balzsamecetet. Sózzuk, borsozzuk és pároljuk össze 2-3 perc alatt.

    Adjuk hozza a fokhagymát és a rozmaringot, majd pár perc párolás után előmelegített sütőben süssük meg a céklánkat (~40 perc 180-200 °C).

    Közben egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a diót.

    Fetasajttal, dióval és friss petrezselyemmel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá