Fetás balzsamecetes sült cékla

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 350-400 g meghámozott, felkockázott cékla
  • 1 ek olívaolaj
  • 1/2 ek méz
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma
  • nagy csipet rozmaring
  • só, bors
  • 5 dkg fetasajt
  • kis marék durván összetört dió
  • friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítése:

Tapadásmentes serpenyőben egy kevés olívaolajjal karamellízaljuk meg a mézet.

Adjuk hozzá a céklát és a balzsamecetet. Sózzuk, borsozzuk és pároljuk össze 2-3 perc alatt.

Adjuk hozza a fokhagymát és a rozmaringot, majd pár perc párolás után előmelegített sütőben süssük meg a céklánkat (~40 perc 180-200 °C).

Közben egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a diót.

Fetasajttal, dióval és friss petrezselyemmel tálaljuk.