Csirkemájas táska recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2 csapott evőkanál porcukor
- 2 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 20 dkg füstölt sajt (Karaván – a szélét vegyük, ami füstösebb),
A májas töltelékhez:
- 50 dkg csirkemáj
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 dkg libazsír vagy olaj
- 2 teáskanál majoránna
- 1 kiskanál kakukkfű
- 1 dl tej
- 2 cl jó minőségű konyak
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
Egy nagyobb tálba tegyük bele a lisztet, a porélesztőt, porcukrot és a reszelt sajtot. A száraz anyagokat keverjük össze.
A tejet tegyük egy edénybe a vajjal és melegítsük fel. Hagyjuk, hogy a tejben a vaj felolvadjon. A tejes vajas keveréket apránként adjuk a szárazanyaghoz.
Egy fakanállal keverjük össze (nem kell dagasztani) kicsit ragacsos félkemény tésztát kell, hogy kapjunk. Takarjuk le a tálat és tegyük hűtőbe 2-3 órára vagy egy éjszakára. Hagyjuk, hogy kétszeresére meg kelljen.
Amíg a tésztánk a hűtőben vacog és lassan meg kell készítsük el tölteléket. A hagymát és fokhagymát dinszteljük meg a zsiradékon. Adjuk hozzá a majoránnát és a kakukkfüvet. A hagymás alapra tegyük rá a kisebb darabokra vágott májat.
A májat pirítsuk le vigyázva arra, hogy szaftos maradjon és ne száradjon ki. A májas keverékből vegyünk ki egy keveset. A másik részhez adjuk hozzá a tejet és a konyakot botmixerrel keverjük simára.
Majd keverjük össze a kétféle állagú májat ha kell még ízesítsük sóval, borssal, kakukkfűvel és a majoránnával megkelt tésztát nyújtsuk ki vágjuk ki a tésztából a táska formát. A forma egyik részére tegyünk tölteléket.
A tészta felső részét egy éles késsel csíkozzuk be majd hajtsuk rá a májas részre. Tegyük tepsire és kenjük le tojással a péksüteményünket.
Süthetjük azonnal előmelegített sütőben 170 C 15-18 percig. Vagy egy éjszakára formázva a hűtőbe tehetjük és másnap reggel hideg sütőben kezdjük el sütni
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »










