Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cézársaláta recept

Cézársaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db filézett csirkemell
    • só, bors
    • olívaolaj
    • 5 dkg vaj

    Öntethez:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 6 ek olaj
    • só, fehérbors
    • 1 ek dijoni mustár
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 citrom
    • 2 ek worcester szósz
    • 2 ek reszelt parmezán

    Salátához:

    • 1 jégsaláta
    • 4-6 szem koktél paradicsom
    • parmezán

    Krutonhoz:

    • 1-2 szelet fehér kenyér
    • 1 gerezd fokhagyma
    • ízlés szerint rozmaring
    • ízlés szerint kakukkfű

    Elkészítése:

    A kenyeret kockázzuk. Serpenyőben kevés olajat hevítünk beletesszük 1 gerezd zúzott fokhagymát és a fűszereket. Beletesszük a kenyérkockákat és ropogósra pirítjuk.

    Elkészítjük az öntetet. A tojássárgákat elkeverjük a mustárral, olajjal és a fűszerekkel. Meglocsoljuk citromlével, hozzáadjuk a worcester szószt és vágunk bele ízlés szerint szardellát. Elkeverjük benne a parmezánt. A húst csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és serpenyőben kevés olajon megpirítjuk.

    Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a vajat és tovább pirítjuk.

    Most már előkészíthetjük a salátát is. Salátát aprítjuk, hozzáadjuk a húst, paradicsomot, krutonokat, végül meglocsoljuk az öntettel.

    Tetejére parmezánt szórunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá