Cézársaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 db filézett csirkemell
  • só, bors
  • olívaolaj
  • 5 dkg vaj

Öntethez:

  • 3 tojássárgája
  • 6 ek olaj
  • só, fehérbors
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • 2 ek worcester szósz
  • 2 ek reszelt parmezán

Salátához:

  • 1 jégsaláta
  • 4-6 szem koktél paradicsom
  • parmezán

Krutonhoz:

  • 1-2 szelet fehér kenyér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint rozmaring
  • ízlés szerint kakukkfű

Elkészítése:

A kenyeret kockázzuk. Serpenyőben kevés olajat hevítünk beletesszük 1 gerezd zúzott fokhagymát és a fűszereket. Beletesszük a kenyérkockákat és ropogósra pirítjuk.

Elkészítjük az öntetet. A tojássárgákat elkeverjük a mustárral, olajjal és a fűszerekkel. Meglocsoljuk citromlével, hozzáadjuk a worcester szószt és vágunk bele ízlés szerint szardellát. Elkeverjük benne a parmezánt. A húst csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és serpenyőben kevés olajon megpirítjuk.

Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a vajat és tovább pirítjuk.

Most már előkészíthetjük a salátát is. Salátát aprítjuk, hozzáadjuk a húst, paradicsomot, krutonokat, végül meglocsoljuk az öntettel.

Tetejére parmezánt szórunk.