Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszpikos sonkatorta recept

Aszpikos sonkatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    Egy kisebb kuglóf (v. őzgerinc) formához:

    • 50 dkg vékonyra szeletelt sonka
    • 1 nagy alma
    • 3 csemege uborka
    • 45 dkg franciasaláta zöldségkeverék
    • 4 főtt tojás

    Zselatinos tartármártás:

    • 1,5 dl majonéz
    • 2 dl tejföl (20%-os)
    • 2 dkg zselatin (por)
    • 1 dl víz
    • 0,5 citrom leve
    • őrölt bors
    • cukor

    Elkészítése:

    A kuglóf (v. őzgerinc) formát béleljük ki fóliával, majd helyezzük bele a sonkaszeleteket úgy, hogy fedjék egymást. Végül helyezzünk az aljára egy szelet sonkát, és tegyük félre.

    Az almát, az uborkát, a főtt tojásokat és a maradék sonkát vágjuk fel kisebb kockákra.

    A franciasaláta zöldségkeveréket enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt roppanósra, majd szűrjük le, és hűtsük ki egészen.

    Ezután tegyük bele egy tálba az összes hozzávalót, és óvatosan keverjük össze.

    A majonézt keverjük simára a tejföllel, a citromlével, ízlés szerint sóval, őrölt borssal, és cukorral.

    Ezután öntsük rá a keveréket a tálban lévő zöldségekre, majd szintén óvatosan keverjük össze.

    A vizet forraljuk fel, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a zselatint, majd addig keverjük, míg teljesen feloldódik.

    Ezután hűtsük langyosra, majd öntsük a mártásos-zöldséges keverékhez, és szintén óvatosan keverjük össze.

    A sonkával kibélelt formába öntsük bele a zselatinos-zöldségkeveréket, majd tegyük be a hűtőbe pár órára, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek. (Ízlés szerint a tetejére is tehetünk sonkaszeleteket.)

    Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a formát, majd óvatosan borítsuk rá egy tálcára. Vegyük le a formát és a fóliát a sonkatortáról, majd éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

    A aszpikos sonkatorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 119 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek