Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ajvár recept

Ajvár
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kisebb padlizsán
    • 6 kápia paprika
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 50 ml olívaolaj
    • só ízlés szerint
    • frissen őrölt fehér bors
    • chili (opcionális)
    • pár csepp borecet, vagy almaecet

    Elkészítése:

    A padlizsánt és a paprikát sütőben 20-30 perc alatt megsütjük, majd egy tálba tesszük, és néhány percre lefedjük frissen tartó fóliával, hogy pára alakuljon ki, és így szépen le tudjjuk majd húzni a héját.

    Az alapanyagokat – az olívaolaj kivételével – turmixgépbe tesszük, vagy egy botmixer segítségével alaposan összekeverjük, majd ha egyneműen pépes állagú, hozzáöntjük az olajat is, és elkeverjük.

    Pirítós kenyérrel, puffasztott rizzsel, vagy sült húsokhoz mártásként tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá