Ajvár

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 kisebb padlizsán
  • 6 kápia paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 ml olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • frissen őrölt fehér bors
  • chili (opcionális)
  • pár csepp borecet, vagy almaecet

Elkészítése:

A padlizsánt és a paprikát sütőben 20-30 perc alatt megsütjük, majd egy tálba tesszük, és néhány percre lefedjük frissen tartó fóliával, hogy pára alakuljon ki, és így szépen le tudjjuk majd húzni a héját.

Az alapanyagokat – az olívaolaj kivételével – turmixgépbe tesszük, vagy egy botmixer segítségével alaposan összekeverjük, majd ha egyneműen pépes állagú, hozzáöntjük az olajat is, és elkeverjük.

Pirítós kenyérrel, puffasztott rizzsel, vagy sült húsokhoz mártásként tálaljuk.