Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsemlemorzsás betyár gombóc recept

Zsemlemorzsás betyár gombóc
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált hús
    • őrölt fekete bors
    • 1 csomag spagetti tészta
    • pirospaprika
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 szelet kenyér
    • 3-4 ek finomliszt
    • 3-4 ek zsemlemorzsa
    • 30 dkg gomba
    • 1 pohár tejföl
    • 1 fej vöröshagyma

    Elkészítése:
    A húshoz hozzáadjuk a tojást, vízbe áztatott, majd kinyomkodott kenyeret, és a zsemlemorzsát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összedolgozzuk. Kis gombócokat formálunk belőle. A hagymás megtisztítjuk, felszeleteljük és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát, majd beletesszük a gombócokat és fedő alatt 20 percig pároljuk. 20 perc elteltével hozzáadjuk a felaprított gombát, majd pár percig mg pároljuk. A tejfölhöz hozzáadjuk a lisztet és behabarjuk vele a gomás-gombócos ételt. A tésztát olajos, sós vízben kifőzzük, majd leöblítjük és lecsepegtetjük. Tésztával tálaljuk a gombócokat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá