Zsemlemorzsás betyár gombóc recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- őrölt fekete bors
- 1 csomag spagetti tészta
- pirospaprika
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 szelet kenyér
- 3-4 ek finomliszt
- 3-4 ek zsemlemorzsa
- 30 dkg gomba
- só
- 1 pohár tejföl
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítése:
A húshoz hozzáadjuk a tojást, vízbe áztatott, majd kinyomkodott kenyeret, és a zsemlemorzsát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összedolgozzuk. Kis gombócokat formálunk belőle. A hagymás megtisztítjuk, felszeleteljük és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát, majd beletesszük a gombócokat és fedő alatt 20 percig pároljuk. 20 perc elteltével hozzáadjuk a felaprított gombát, majd pár percig mg pároljuk. A tejfölhöz hozzáadjuk a lisztet és behabarjuk vele a gomás-gombócos ételt. A tésztát olajos, sós vízben kifőzzük, majd leöblítjük és lecsepegtetjük. Tésztával tálaljuk a gombócokat.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.