Zsemlemorzsás betyár gombóc

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Zsemlemorzsás betyár gombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • őrölt fekete bors
  • 1 csomag spagetti tészta
  • pirospaprika
  • 1 db tojás
  • 2 szelet kenyér
  • 3-4 ek finomliszt
  • 3-4 ek zsemlemorzsa
  • 30 dkg gomba
  • 1 pohár tejföl
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítése:
A húshoz hozzáadjuk a tojást, vízbe áztatott, majd kinyomkodott kenyeret, és a zsemlemorzsát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összedolgozzuk. Kis gombócokat formálunk belőle. A hagymás megtisztítjuk, felszeleteljük és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát, majd beletesszük a gombócokat és fedő alatt 20 percig pároljuk. 20 perc elteltével hozzáadjuk a felaprított gombát, majd pár percig mg pároljuk. A tejfölhöz hozzáadjuk a lisztet és behabarjuk vele a gomás-gombócos ételt. A tésztát olajos, sós vízben kifőzzük, majd leöblítjük és lecsepegtetjük. Tésztával tálaljuk a gombócokat.