Vöröslencse dahl recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg vöröslencse
- 1 fej lilahagyma
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- ugyanakkora friss gyömbér, mint amekkora a fokhagyma
- 1 tk kurkuma
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk tört vagy őrölt koriander
- 1,5 tk garam masala
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1 konzerv kókusztej
- 2 kisebb sárgarépa
- só, bors
- kevés olaj
Elkészítése:
A lencsét beáztatjuk vízbe.
A hagymát meghámozzuk és feldaraboljuk. Kevés olajat vagy másmilyen zsiradékot melegítünk, majd elkezdjük pirítani rajta a hagymát. Közben a fokhagymát és a gyömbért megpucoljuk és lereszeljük, majd a lilahagymához adjuk és együtt pirítjuk tovább gyakori kevergetés mellett.
Közben kimérjük a fűszereket és a hagymás alaphoz adjuk kevés sóval együtt és így is pirítjuk kb 5 percig. Ezután hozzáadjuk a leszűrt lencsét, paradicsomot és a kókusztejet, valamint felöntjük egy konzreves doboznyi vízzel.
A répákat meghámozzuk, feldaraboljuk és hozzáadjuk az ételhez. Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor adunk még hozzá sót és borsot, majd elkeverjük.
Lefedjük és hagyjuk főni. Közben többször megkeverjük. Ha szükséges, akkor kevés vizet adhatunk még hozzá.
Fokhagymás pirítóssal vagy naan kenyérrel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »