Vörösboros lencseleves recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg lencse /legjobb lenne a vörös/
- 0,5 l vörösbor
- 0,25 kg füstölt főtt tarja
- 0,25 kg csiperkegomba
- 2 db közepes vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 marhahúsleves-kocka
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
Elkészítése:
A lencsét átválogatjuk, majd megmossuk, és előző este beáztatjuk a borba. A gombát alaposan megmossuk, majd szeleteljük.
A hagymákat meghámozzuk és apróra vágjuk. A sárga- és a fehérrépát meghámozzuk, majd felkarikázzuk.
Az olajon egy serpenyőben megdinszteljük a gombát, később hozzáadjuk a hagymákat is. Ezután következik a felkockázott tarja, a lencse és a húsleveskocka.
A vizet utánatöltve biztosítjuk a leves kívánt sűrűségét.
15 perccel a lencse megpuhulása előtt hozzáadjuk a répákat.
Tálaláskor szórunk rá egy kis parmezánt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »