Vörösboros lencseleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 0,5 kg lencse /legjobb lenne a vörös/
- 0,5 l vörösbor
- 0,25 kg füstölt főtt tarja
- 0,25 kg csiperkegomba
- 2 db közepes vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 marhahúsleves-kocka
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
Elkészítése:
A lencsét átválogatjuk, majd megmossuk, és előző este beáztatjuk a borba. A gombát alaposan megmossuk, majd szeleteljük.
A hagymákat meghámozzuk és apróra vágjuk. A sárga- és a fehérrépát meghámozzuk, majd felkarikázzuk.
Az olajon egy serpenyőben megdinszteljük a gombát, később hozzáadjuk a hagymákat is. Ezután következik a felkockázott tarja, a lencse és a húsleveskocka.
A vizet utánatöltve biztosítjuk a leves kívánt sűrűségét.
15 perccel a lencse megpuhulása előtt hozzáadjuk a répákat.
Tálaláskor szórunk rá egy kis parmezánt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.