Vörösboros lencseleves recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg lencse /legjobb lenne a vörös/
- 0,5 l vörösbor
- 0,25 kg füstölt főtt tarja
- 0,25 kg csiperkegomba
- 2 db közepes vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 marhahúsleves-kocka
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
Elkészítése:
A lencsét átválogatjuk, majd megmossuk, és előző este beáztatjuk a borba. A gombát alaposan megmossuk, majd szeleteljük.
A hagymákat meghámozzuk és apróra vágjuk. A sárga- és a fehérrépát meghámozzuk, majd felkarikázzuk.
Az olajon egy serpenyőben megdinszteljük a gombát, később hozzáadjuk a hagymákat is. Ezután következik a felkockázott tarja, a lencse és a húsleveskocka.
A vizet utánatöltve biztosítjuk a leves kívánt sűrűségét.
15 perccel a lencse megpuhulása előtt hozzáadjuk a répákat.
Tálaláskor szórunk rá egy kis parmezánt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »