Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösboros bab- és lencsegulyás recept

Vörösboros bab- és lencsegulyás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg sertéslapocka
    • 10 dkg füstölt parasztkolbász
    • 1 szelet füstölt szalonna
    • 1 ek disznózsír
    • 1 fehér babkonzerv paradicsomos mártásban (40 dkg)
    • 1 lencsekonzerv (40 dkg)
    • 1 vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 1 kicsi zeller
    • 1 szál zellerlevél
    • 1 csípős hegyes paprika
    • 2 chili
    • 1 krumpli
    • 1 ek gulyáskrém
    • őrölt fekete bors
    • őrölt csípős pirospaprika
    • őrölt kömény
    • 1 dl vörösbor
    • 1 ek liszt
    • 1 dl tejföl

    Elkészítése:

    A hagymákat felaprítjuk, a szalonnát, a sertéshúst és a zöldségeket feldaraboljuk, a kolbászt felkarikázzuk.

    A sertés zsírt megolvasztjuk, rátesszük a szalonnát és a hagymákat. Lepirítjuk, majd a húst is hozzáadjuk. Fehéredésig együtt dinszteljük.

    Beletesszük a zöldségeket, feleresztjük vízzel, fűszerezzük. Amikor már csaknem puha minden, beleöntjük a babot és a lencsét a levével együtt, a vörösbort, és beletesszük a kolbászt is.

    Felforraljuk, szórunk bele lisztet. Összekeverjük, majd tálaljuk.

    Tejfölt teszünk rá, s díszíthetjük egy chilivel.

    Tipp:

    Ebben a párosításban nem láttam receptet a neten, persze nem állítom, hogy én találtam fel. A lényeg, hogy finom étel volt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá