Vörösboros bab- és lencsegulyás recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 15 dkg sertéslapocka
- 10 dkg füstölt parasztkolbász
- 1 szelet füstölt szalonna
- 1 ek disznózsír
- 1 fehér babkonzerv paradicsomos mártásban (40 dkg)
- 1 lencsekonzerv (40 dkg)
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kicsi zeller
- 1 szál zellerlevél
- 1 csípős hegyes paprika
- 2 chili
- 1 krumpli
- 1 ek gulyáskrém
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- őrölt kömény
- 1 dl vörösbor
- 1 ek liszt
- 1 dl tejföl
Elkészítése:
A hagymákat felaprítjuk, a szalonnát, a sertéshúst és a zöldségeket feldaraboljuk, a kolbászt felkarikázzuk.
A sertés zsírt megolvasztjuk, rátesszük a szalonnát és a hagymákat. Lepirítjuk, majd a húst is hozzáadjuk. Fehéredésig együtt dinszteljük.
Beletesszük a zöldségeket, feleresztjük vízzel, fűszerezzük. Amikor már csaknem puha minden, beleöntjük a babot és a lencsét a levével együtt, a vörösbort, és beletesszük a kolbászt is.
Felforraljuk, szórunk bele lisztet. Összekeverjük, majd tálaljuk.
Tejfölt teszünk rá, s díszíthetjük egy chilivel.
Tipp:
Ebben a párosításban nem láttam receptet a neten, persze nem állítom, hogy én találtam fel. A lényeg, hogy finom étel volt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.