Vörösboros bab- és lencsegulyás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vörösboros bab- és lencsegulyás

Hozzávalók:

  • 15 dkg sertéslapocka
  • 10 dkg füstölt parasztkolbász
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1 ek disznózsír
  • 1 fehér babkonzerv paradicsomos mártásban (40 dkg)
  • 1 lencsekonzerv (40 dkg)
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 kicsi zeller
  • 1 szál zellerlevél
  • 1 csípős hegyes paprika
  • 2 chili
  • 1 krumpli
  • 1 ek gulyáskrém
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt kömény
  • 1 dl vörösbor
  • 1 ek liszt
  • 1 dl tejföl

Elkészítése:

A hagymákat felaprítjuk, a szalonnát, a sertéshúst és a zöldségeket feldaraboljuk, a kolbászt felkarikázzuk.

A sertés zsírt megolvasztjuk, rátesszük a szalonnát és a hagymákat. Lepirítjuk, majd a húst is hozzáadjuk. Fehéredésig együtt dinszteljük.

Beletesszük a zöldségeket, feleresztjük vízzel, fűszerezzük. Amikor már csaknem puha minden, beleöntjük a babot és a lencsét a levével együtt, a vörösbort, és beletesszük a kolbászt is.

Felforraljuk, szórunk bele lisztet. Összekeverjük, majd tálaljuk.

Tejfölt teszünk rá, s díszíthetjük egy chilivel.

Tipp:

Ebben a párosításban nem láttam receptet a neten, persze nem állítom, hogy én találtam fel. A lényeg, hogy finom étel volt.