Vegán töltött káposzta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy jó nagy adaghoz:
- kb 3 kg savanyított káposztafej (beáztatva, lecsöpögtetve)
- 0,5 kg szálas savanyú káposzta (átöblítve ha nem szereted nagyon savanyúan)
- 1 bögre rizs 1 bögre vízben előfőzve (a bögre 2,5 dl-es)
- 40 dkg füstölt tofu
- 0,5 kg gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 1 közepes cukkíni lereszelve
- só, bors, babérlevél, őrölt kömény, lestyán, majoránna, füstölt pirospaprika
Elkészítése:
A rizst egy kicsi edénybe mérjük és felöntjük egy bögrényi forró vízzel és addig főzzük, amíg a vizet felissza. Ha már nincs alatta víz, akkor elzárjuk alatta a lángot és fedővel latakarjuk és félretesszük.
A hagymát kevés olajon egy nagyobb serpenyőben elkezdjük pirítani.
Közben a gombát nagyon apróra vágjuk vagy aprítóban átpörgetjük. Néhány perc után a hagymához adjuk és együtt pirítjuk tovább. Pirítás közben alaposan sózzuk, borsozzuk, köményt, majoránnát és lestyánt adunk hozzá.
Amikor elfőtte a levét, akkor belekeverjük a pirospaprikát, 3 gerezd zúzott fokhagymát, az összemorzsolt tofut, a lereszelt cukkínit és a rizst, majd az egészet alaposan összeforgatjuk. Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor ízesítjük még.
Egy nagyobb tepsi aljába vékony rétegben szálas képosztát terítünk.
A savanyított káposzta leveleiből a vastag, eres részt kivágjuk és mindegyik levélbe kb 1,5-2 evőkanálnyi tölteléket göngyölünk. Ha vannak benne nagyobb levelek, azokat ketté is vághatjuk.
A betöltött káposztákat belesorakoztatjuk a tepsibe. Közéjük kevés szemes borsot, babérlevelet és a maradék fokhagymagerezdeket szórunk. Kevés füstölt paprikát szórhatunk még a tetejére, majd befedjük a maradék szálas káposztával és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Alufóliával befedjük és 160 fokos sütőben 2,5-3 órán át pároljuk. Ez fontos, így jól össze tudnak érni az ízek.
Vegán tejföllel vagy joghurttal és/vagy kenyérrel fogyasztjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »