Vegán töltött káposzta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy jó nagy adaghoz:
- kb 3 kg savanyított káposztafej (beáztatva, lecsöpögtetve)
- 0,5 kg szálas savanyú káposzta (átöblítve ha nem szereted nagyon savanyúan)
- 1 bögre rizs 1 bögre vízben előfőzve (a bögre 2,5 dl-es)
- 40 dkg füstölt tofu
- 0,5 kg gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 1 közepes cukkíni lereszelve
- só, bors, babérlevél, őrölt kömény, lestyán, majoránna, füstölt pirospaprika
Elkészítése:
A rizst egy kicsi edénybe mérjük és felöntjük egy bögrényi forró vízzel és addig főzzük, amíg a vizet felissza. Ha már nincs alatta víz, akkor elzárjuk alatta a lángot és fedővel latakarjuk és félretesszük.
A hagymát kevés olajon egy nagyobb serpenyőben elkezdjük pirítani.
Közben a gombát nagyon apróra vágjuk vagy aprítóban átpörgetjük. Néhány perc után a hagymához adjuk és együtt pirítjuk tovább. Pirítás közben alaposan sózzuk, borsozzuk, köményt, majoránnát és lestyánt adunk hozzá.
Amikor elfőtte a levét, akkor belekeverjük a pirospaprikát, 3 gerezd zúzott fokhagymát, az összemorzsolt tofut, a lereszelt cukkínit és a rizst, majd az egészet alaposan összeforgatjuk. Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor ízesítjük még.
Egy nagyobb tepsi aljába vékony rétegben szálas képosztát terítünk.
A savanyított káposzta leveleiből a vastag, eres részt kivágjuk és mindegyik levélbe kb 1,5-2 evőkanálnyi tölteléket göngyölünk. Ha vannak benne nagyobb levelek, azokat ketté is vághatjuk.
A betöltött káposztákat belesorakoztatjuk a tepsibe. Közéjük kevés szemes borsot, babérlevelet és a maradék fokhagymagerezdeket szórunk. Kevés füstölt paprikát szórhatunk még a tetejére, majd befedjük a maradék szálas káposztával és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Alufóliával befedjük és 160 fokos sütőben 2,5-3 órán át pároljuk. Ez fontos, így jól össze tudnak érni az ízek.
Vegán tejföllel vagy joghurttal és/vagy kenyérrel fogyasztjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »