Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tortilla tekercs recept

Tortilla tekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 4 ek olaj
    • 1 tk só
    • langyos víz
    • bors

    Töltelékhez:

    • 50 dkg sertéscomb (vagy csirkemell)
    • 1 nagyobb uborka
    • 1 nagyobb paradicsom
    • 1 nagy fej hagyma
    • jégsaláta
    • 1 nagy pohár joghurt (375 gr)
    • oregánó
    • gyros fűszerkeverék
    • olaj

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tortillához összegyúrjuk a hozzávalókat annyi vízzel, amitől szépen összeáll. Ne legyen túl kemény!

    8 részre osztjuk, egyenként kör alakúra nyújtjuk (papírvékonyságúra), és száraz, forró serpenyőben megsütjük (oldalanként 1 perc). Nem kell hozzá olaj! Akkor jó, ha felpúposodik, és barna foltok jelennek meg rajta.

    Tálaláskor, ha szükséges, fel lehet melegíteni a lapokat a serpenyőben vagy mikróban.

    Töltelék:

    A húst megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A fűszerkeveréket ráöntjük, és jól összekeverjük. Ha van időnk, kicsit állni hagyjuk. Kevés olajon feltesszük pirulni. A hús levet fog engedni, ekkor fedő alatt főzzük puhára. Ha megpuhult, akkor már csak kicsit pirosra pirítjuk. (Ha időközben elfő a leve, de a hús még nem puha, vízzel pótoljuk!).

    A zöldségeket kicsi kockákra vágjuk, a hagymát, salátát felcsíkozzuk.A joghurtban elkeverünk kevés oregánót és pici sót, ezt tesszük a húsra és zöldségekre.

    A tortillákat megtöltjük a hússal, az öntettel és a zöldségekkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá