Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A tortillához összegyúrjuk a hozzávalókat annyi vízzel, amitől szépen összeáll. Ne legyen túl kemény!
8 részre osztjuk, egyenként kör alakúra nyújtjuk (papírvékonyságúra), és száraz, forró serpenyőben megsütjük (oldalanként 1 perc). Nem kell hozzá olaj! Akkor jó, ha felpúposodik, és barna foltok jelennek meg rajta.
Tálaláskor, ha szükséges, fel lehet melegíteni a lapokat a serpenyőben vagy mikróban.
A húst megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A fűszerkeveréket ráöntjük, és jól összekeverjük. Ha van időnk, kicsit állni hagyjuk. Kevés olajon feltesszük pirulni. A hús levet fog engedni, ekkor fedő alatt főzzük puhára. Ha megpuhult, akkor már csak kicsit pirosra pirítjuk. (Ha időközben elfő a leve, de a hús még nem puha, vízzel pótoljuk!).
A zöldségeket kicsi kockákra vágjuk, a hagymát, salátát felcsíkozzuk.A joghurtban elkeverünk kevés oregánót és pici sót, ezt tesszük a húsra és zöldségekre.
A tortillákat megtöltjük a hússal, az öntettel és a zöldségekkel.