Tortilla tekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tortilla tekercs

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 4 ek olaj
  • 1 tk só
  • langyos víz
  • bors

Töltelékhez:

  • 50 dkg sertéscomb (vagy csirkemell)
  • 1 nagyobb uborka
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 nagy fej hagyma
  • jégsaláta
  • 1 nagy pohár joghurt (375 gr)
  • oregánó
  • gyros fűszerkeverék
  • olaj

Elkészítése:

Tészta:

A tortillához összegyúrjuk a hozzávalókat annyi vízzel, amitől szépen összeáll. Ne legyen túl kemény!

8 részre osztjuk, egyenként kör alakúra nyújtjuk (papírvékonyságúra), és száraz, forró serpenyőben megsütjük (oldalanként 1 perc). Nem kell hozzá olaj! Akkor jó, ha felpúposodik, és barna foltok jelennek meg rajta.

Tálaláskor, ha szükséges, fel lehet melegíteni a lapokat a serpenyőben vagy mikróban.

Töltelék:

A húst megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A fűszerkeveréket ráöntjük, és jól összekeverjük. Ha van időnk, kicsit állni hagyjuk. Kevés olajon feltesszük pirulni. A hús levet fog engedni, ekkor fedő alatt főzzük puhára. Ha megpuhult, akkor már csak kicsit pirosra pirítjuk. (Ha időközben elfő a leve, de a hús még nem puha, vízzel pótoljuk!).

A zöldségeket kicsi kockákra vágjuk, a hagymát, salátát felcsíkozzuk.A joghurtban elkeverünk kevés oregánót és pici sót, ezt tesszük a húsra és zöldségekre.

A tortillákat megtöltjük a hússal, az öntettel és a zöldségekkel.