Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött tök recept

Töltött tök
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    1 db zsenge tök

    • 0,5 kg darált hús
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 15 dkg húsos szalonna
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2,5 dl tejföl
    • 20 dkg trappista sajt
    • só, bors
    • szerecsendió
    • 1 csomag kapor
    • 0,5 dl olaj

    Elkészítése:

    A tököt félbevágjuk, megtisztítjuk, a belsejét kikaparjuk.

    A vöröshagymát kockára vágjuk és a szalonnával együtt üvegesre pirítjuk.Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk a fűszerekkel.

    Ha kész, kicsit kihűtjük, majd belekanalazzuk a kivájt tökbe.

    Rásimítjuk a tejfölt, meghintjük reszelt sajttal és előmelegített sütőben, először fólia alatt sütjük kb. 15 percig.

    Ha a villát beleszúrva puhának találjuk a tököt, levesszük a fóliát és pirosra sütjük.

    Finom, gyorsan elkészíthető egytálétel.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá