Töltött tök

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
1 db zsenge tök

  • 0,5 kg darált hús
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl tejföl
  • 20 dkg trappista sajt
  • só, bors
  • szerecsendió
  • 1 csomag kapor
  • 0,5 dl olaj

Elkészítése:

A tököt félbevágjuk, megtisztítjuk, a belsejét kikaparjuk.

A vöröshagymát kockára vágjuk és a szalonnával együtt üvegesre pirítjuk.Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk a fűszerekkel.

Ha kész, kicsit kihűtjük, majd belekanalazzuk a kivájt tökbe.

Rásimítjuk a tejfölt, meghintjük reszelt sajttal és előmelegített sütőben, először fólia alatt sütjük kb. 15 percig.

Ha a villát beleszúrva puhának találjuk a tököt, levesszük a fóliát és pirosra sütjük.

Finom, gyorsan elkészíthető egytálétel.