Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött paradicsompaprika recept

Töltött paradicsompaprika
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg darált pulykahús
    • 15 dkg rizs
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1 zöldpaprika
    • 1 ek paradicsompüré
    • őrölt bors

    A mártáshoz:

    • 6 gerezd fokhagyma,
    • kevés olívaolaj
    • őrölt bors
    • 1 ek tejföl

    Elkészítése:

    A rizst enyhén megpirítom, majd kétszer annyi vízzel megfőzöm.

    A darált húst kevés olívaolajon fehéredésig pirítom, hozzáadom a reszelt hagymát, a kockázott zöldpaprikát, és a paradicsompürét. Összekeverem a főtt rizzsel, és addig párolom, míg lé egyáltalán nem marad rajta. Megfűszerezem.

    A magházát kivágom a paradicsompaprikáknak, és beletöltöm a rizses, húsos keveréket.

    160 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütöm.

    Az előzőleg elkészített fokhagymás szósszal tálalom, melyhez a zúzott fokhagymát a többi hozzávalóval alaposan elkeverem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá