Töltött paradicsompaprika

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált pulykahús
  • 15 dkg rizs
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 ek paradicsompüré
  • őrölt bors

A mártáshoz:

  • 6 gerezd fokhagyma,
  • kevés olívaolaj
  • őrölt bors
  • 1 ek tejföl

Elkészítése:

A rizst enyhén megpirítom, majd kétszer annyi vízzel megfőzöm.

A darált húst kevés olívaolajon fehéredésig pirítom, hozzáadom a reszelt hagymát, a kockázott zöldpaprikát, és a paradicsompürét. Összekeverem a főtt rizzsel, és addig párolom, míg lé egyáltalán nem marad rajta. Megfűszerezem.

A magházát kivágom a paradicsompaprikáknak, és beletöltöm a rizses, húsos keveréket.

160 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütöm.

Az előzőleg elkészített fokhagymás szósszal tálalom, melyhez a zúzott fokhagymát a többi hozzávalóval alaposan elkeverem.