Töltött paprika recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 db fehér húsú paprika
- 60 dkg darált sertéslapocka
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fűszerpaprika
- só
- bors
- 2 evőkanál rizs
- 0,5 liter sűrített paradicsom
- cukor
- víz
- metélőhagyma
- oregánó
Elkészítése:
A darált húst sóval, borssal, paprikával, tojással, reszelt hagymával és a fokhagymával, a rizzsel összedolgozzuk és a megtisztított, kicsumázott paprikákba töltjük.
A maradékból gombócokat formálunk és azokat is a lábasba rakjuk a paprikákkal együtt, majd felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Ételízesítőt dobunk bele és ha félig megpuhult, belekeverjük a sűrített paradicsomot, cukrozzuk. Megszórjuk a fűszerekkel és készre főzzük.
Főtt, petrezselymes burgonyát cikkekre vágva adunk mellé.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.