Töltött paprika

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 db fehér húsú paprika
  • 60 dkg darált sertéslapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • fűszerpaprika
  • bors
  • 2 evőkanál rizs
  • 0,5 liter sűrített paradicsom
  • cukor
  • víz
  • metélőhagyma
  • oregánó

Elkészítése:

A darált húst sóval, borssal, paprikával, tojással, reszelt hagymával és a fokhagymával, a rizzsel összedolgozzuk és a megtisztított, kicsumázott paprikákba töltjük.

A maradékból gombócokat formálunk és azokat is a lábasba rakjuk a paprikákkal együtt, majd felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Ételízesítőt dobunk bele és ha félig megpuhult, belekeverjük a sűrített paradicsomot, cukrozzuk. Megszórjuk a fűszerekkel és készre főzzük.

Főtt, petrezselymes burgonyát cikkekre vágva adunk mellé.