Töltött paprika másképp recept

Hozzávalók:
- 12 közepes bébi paprika
- 3 közepes gomba
- csipet só
- 1 gerezd fokhagyma
- bors ízlés szerint
- csipet sáfrány
- 1 dl tej
- 1 ek vaj
- 1 csapott ek finomliszt
- 50 dkg apró szemű burgonya
- rozmaring ízlés szerint
Elkészítése:
A vajat lassú tűzön felolvasztjuk, beletesszük a sáfrányt, majd rászórjuk a lisztet, jól elekverjük és megpirítjuk. Ezt a tejjel felöntjük és csomómentesre keverjük.
A paprikákat kicsumázzuk, megmossuk.
A gombát kockázzuk apróra, serpenyőben olajon vagy vajon pirítsuk meg. Sózzuk, fokhagymázzuk, ízlés szerint borsozzuk.
Ha kihűlt a gomba, a paprikába töltjük ss sós vízben megfőzzük.
A burgonyát héjában megfőzve félbevágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Rozmaringgal és sóval ízlés szerint ízesítjük.
A burgonyát tányérra halmozzuk, majd a paprikákat mellé szedjük. Sáfrányos szósszal leöntjük tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »