Töltött paprika másképp recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 12 közepes bébi paprika
- 3 közepes gomba
- csipet só
- 1 gerezd fokhagyma
- bors ízlés szerint
- csipet sáfrány
- 1 dl tej
- 1 ek vaj
- 1 csapott ek finomliszt
- 50 dkg apró szemű burgonya
- rozmaring ízlés szerint
Elkészítése:
A vajat lassú tűzön felolvasztjuk, beletesszük a sáfrányt, majd rászórjuk a lisztet, jól elekverjük és megpirítjuk. Ezt a tejjel felöntjük és csomómentesre keverjük.
A paprikákat kicsumázzuk, megmossuk.
A gombát kockázzuk apróra, serpenyőben olajon vagy vajon pirítsuk meg. Sózzuk, fokhagymázzuk, ízlés szerint borsozzuk.
Ha kihűlt a gomba, a paprikába töltjük ss sós vízben megfőzzük.
A burgonyát héjában megfőzve félbevágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Rozmaringgal és sóval ízlés szerint ízesítjük.
A burgonyát tányérra halmozzuk, majd a paprikákat mellé szedjük. Sáfrányos szósszal leöntjük tálaljuk.
Forrás: https://fb.com/panelkonyha
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.