Töltött paprika másképp

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 12 közepes bébi paprika
  • 3 közepes gomba
  • csipet só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors ízlés szerint
  • csipet sáfrány
  • 1 dl tej
  • 1 ek vaj
  • 1 csapott ek finomliszt
  • 50 dkg apró szemű burgonya
  • rozmaring ízlés szerint

Elkészítése:

A vajat lassú tűzön felolvasztjuk, beletesszük a sáfrányt, majd rászórjuk a lisztet, jól elekverjük és megpirítjuk. Ezt a tejjel felöntjük és csomómentesre keverjük.

A paprikákat kicsumázzuk, megmossuk.

A gombát kockázzuk apróra, serpenyőben olajon vagy vajon pirítsuk meg. Sózzuk, fokhagymázzuk, ízlés szerint borsozzuk.

Ha kihűlt a gomba, a paprikába töltjük ss sós vízben megfőzzük.

A burgonyát héjában megfőzve félbevágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Rozmaringgal és sóval ízlés szerint ízesítjük.

A burgonyát tányérra halmozzuk, majd a paprikákat mellé szedjük. Sáfrányos szósszal leöntjük tálaljuk.