Töltött karalábé recept
Hozzávalók:
- 35-40 dkg darált sertés hús
- 3 nagyobb karalábé
- 10 dkg rizs
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 vöröshagyma
- kis doboz paradicsompüré
- só,bors,pirospaprika
- 1 ek liszt
- 15 dkg zsiradék
Elkészítése:
Legelsőnek a karalábét megmosom meghámozom,majd karalábévájóval kiszedem a belsejét. Eközben a rizst megfőzőm, de nem kell teljesen puhára.Egy tálba teszem a darált húst, a megfőtt kihűlt rizst, a tojásokat,fűszereket és jól összedolgozom,majd ezzel betöltöm a karalábékat. A maradék tölteléket kigombócozom. A hagymát megpirítom a zsiradékon,félrehúzom beleteszem a pirospaprikát,felöntöm vízzel és beleteszem a megtöltött karalábékat és a gombócokat. Ezt kb 1-1,5 órán keresztül főzőm, majd amikor készen van, megfőtt a töltelékünk akkor kiveszem a gombócokat és a karalábékat,és készítek hozzá egy gyenge rántást,ezzel besűrítem és visszateszem a töltelékeket még egy 5 percre főni. Köretként főtt burgonyát ajánlanék,de köret nélkül is elfogyasztható.Jó étvágyat hozzá!!
Sztori: Én a kislányommal készítettem el ,három recept kombinálásával találtuk ki ,a receptről sorba vannak képeim de sajnos csak egyet lehet feltölteni.