Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött káposzta recept

Töltött káposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg darált hús
    • 1 bögre rizs
    • 3 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 15 dkg csemegeszalonna
    • 1 szál füstölt kolbász
    • 1 kk pirospaprika
    • ízlés szerint só
    • 1 kk őrölt fekete bors
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • víz
    • 1 kg savanyú káposzta
    • 6-8 db savanyú káposztalevél
    • 2 babérlevél
    • tejföl

    Elkészítése:

    Egy tálba belerakjuk a darált húst, hozzáadjuk a rizst és a tojást, megszórjuk a sóval, pirospaprikával, fekete borssal. 2 fej vöröshagymát apróra vágunk, és azt is hozzáadjuk. A gerezd fokhagymát fokhagymaprésen áttörjük és beleszórjuk. Jól összedolgozzuk a tölteléket.

    A káposztaleveleket kicsit átmossuk a káposztával együtt, majd a levelekbe töltjük a húsos tölteléket, feltekerjük, és mindkét oldalán benyomkodjuk a leveleket, így hosszúkás formákra töltjük.

    Egy nagy fazékban kockára vágott csemegeszalonnát megpirítunk, hozzáadunk egy apróra vágott vöröshagymát, megdinszteljük. Rátesszük a savanyú káposzta felét, majd mehetnek rá a töltelékes levelek.

    A kolbászt felkarikázzuk, hozzáadjuk, és a tetejére tesszük a másik felét a káposztának. Belerakjuk a babérleveleket, és felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje.

    Fedő alatt puhára főzzük. Időnként megkeverjük.

    Tejföllel, vagy anélkül tálaljuk, ki hogy szereti a családban. Jó étvágyat hozzá!

    A töltött káposzta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 96 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá