Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött gombafejek recept

Töltött gombafejek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 tölteni való gomba
    • 5 dkg sűrített paradicsom
    • 2 dkg vaj
    • bors
    • bazsalikom
    • 25 dkg darált hús
    • 1 darab brokkolirózsa
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 10-15 dkg mozzarella vagy más sajt

    Elkészítése:

    A brokkolirózsát forrásban lévő, enyhén sós vízben, pár perc alatt roppanósra főzzük, majd lecsöpögtetjük.

    A hagymát finomra vágjuk és a felolvasztott vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és megpirítjuk, sóval, borssal és bazsalikommal fűszerezzük. Kevéske vízzel elkeverjük a sűrített paradicsomot és a húshoz adjuk. Ha elfőtte a levét és megfőtt, akkor hozzákeverjük az apróra vágott brokkolirózsát.

    A megtisztított gombafejekbe töltjük a ragut és a tetejükre 1-1 mozzarella karikát helyezünk. Sütőlemezre sorakoztatjuk őket.

    Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb 15-20 perc alatt készre sütjük. Friss zöldségekkel és kukoricás rizzsel tálaljuk.

    Tipp:

    Brokkoli helyett kipróbálhatjuk pl karfiollal vagy spárgával is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá