Hozzávalók:
Elkészítése:
A brokkolirózsát forrásban lévő, enyhén sós vízben, pár perc alatt roppanósra főzzük, majd lecsöpögtetjük.
A hagymát finomra vágjuk és a felolvasztott vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és megpirítjuk, sóval, borssal és bazsalikommal fűszerezzük. Kevéske vízzel elkeverjük a sűrített paradicsomot és a húshoz adjuk. Ha elfőtte a levét és megfőtt, akkor hozzákeverjük az apróra vágott brokkolirózsát.
A megtisztított gombafejekbe töltjük a ragut és a tetejükre 1-1 mozzarella karikát helyezünk. Sütőlemezre sorakoztatjuk őket.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb 15-20 perc alatt készre sütjük. Friss zöldségekkel és kukoricás rizzsel tálaljuk.
Brokkoli helyett kipróbálhatjuk pl karfiollal vagy spárgával is.