Töltött gombafejek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Töltött gombafejek

Hozzávalók:

  • 8 tölteni való gomba
  • 5 dkg sűrített paradicsom
  • 2 dkg vaj
  • bors
  • bazsalikom
  • 25 dkg darált hús
  • 1 darab brokkolirózsa
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 10-15 dkg mozzarella vagy más sajt

Elkészítése:

A brokkolirózsát forrásban lévő, enyhén sós vízben, pár perc alatt roppanósra főzzük, majd lecsöpögtetjük.

A hagymát finomra vágjuk és a felolvasztott vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és megpirítjuk, sóval, borssal és bazsalikommal fűszerezzük. Kevéske vízzel elkeverjük a sűrített paradicsomot és a húshoz adjuk. Ha elfőtte a levét és megfőtt, akkor hozzákeverjük az apróra vágott brokkolirózsát.

A megtisztított gombafejekbe töltjük a ragut és a tetejükre 1-1 mozzarella karikát helyezünk. Sütőlemezre sorakoztatjuk őket.

Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb 15-20 perc alatt készre sütjük. Friss zöldségekkel és kukoricás rizzsel tálaljuk.

Tipp:

Brokkoli helyett kipróbálhatjuk pl karfiollal vagy spárgával is.