Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött kínai kel recept

Töltött kínai kel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg-os kínai kelfej
    • 35 dkg sült pörkölt vagy főtt füstölt hús
    • 5 dkg főtt rizs
    • 2 kemény  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tejföl
    • 5 dkg sajt
    • (1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája)

    Elkészítés:

    A kínai kelt hosszában kettévágjuk, és sós vízben pár percig félpuhára főzzük, majd leszűrjük.

    A belsejében levő leveleket kiszedjük, hogy csak ujjnyi vastag külső réteg maradjon, és a kiszedett leveleket apróra vágjuk.

    A darált hússal (vagy darált füstölt hússal) összekeverjük, és az apróra vágott kemény tojásokat, a rizst meg a nyers tojást hozzáadjuk.

    Az üreges két fél kelt vágott felével felfelé tűzálló tálra egymás mellé fektetjük, megtöltjük, és a pecsenyelével, simára kevert tejföllel leöntjük. (Ha füstölt hússal készítjük, a tejfölbe 1 tojássárgát keverünk.)

    A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és a sütőben addig sütjük, amíg a teteje világos piros nem lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá