Töltött kínai kel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg-os kínai kelfej
  • 35 dkg sült pörkölt vagy főtt füstölt hús
  • 5 dkg főtt rizs
  • 2 kemény tojás
  • 1 nyers tojás
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg sajt
  • (1 tojássárgája)

Elkészítés:

A kínai kelt hosszában kettévágjuk, és sós vízben pár percig félpuhára főzzük, majd leszűrjük.

A belsejében levő leveleket kiszedjük, hogy csak ujjnyi vastag külső réteg maradjon, és a kiszedett leveleket apróra vágjuk.

A darált hússal (vagy darált füstölt hússal) összekeverjük, és az apróra vágott kemény tojásokat, a rizst meg a nyers tojást hozzáadjuk.

Az üreges két fél kelt vágott felével felfelé tűzálló tálra egymás mellé fektetjük, megtöltjük, és a pecsenyelével, simára kevert tejföllel leöntjük. (Ha füstölt hússal készítjük, a tejfölbe 1 tojássárgát keverünk.)

A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és a sütőben addig sütjük, amíg a teteje világos piros nem lesz.