Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Toltött kel recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 nagy, laza levelű kel
    • 35 dkg leveshús
    • 5 dkg rizs
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 50 dkg burgonya
    • 1-2 evőkanál tejföl
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
    • 2 cső zöldpaprika
    • 2 paradicsom
    • 1 dl tejföl
    • őrölt bors
    • késhegynyi pirospaprika

    Elkészítés:
    A laza levelű kelt sós vízben félpuhára főzzük, majd lecsepegtetjük, és a leveleit egy kissé szétnyitjuk. A leveshúst megdaráljuk, az apróra vágott füstölt szalonnát, a tojást, sót, őrölt borsot belekeverjük, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy összeálljon. Ezzel a szétnyitott levelek közét megtöltjük, és a fejet összekötjük, hogy a töltelék benne maradjon. Az olajban világosra pirítjuk a lisztet és a hagymát, paprikával meghintjük, egy kevés vízzel felengedjük, és beletesszük a kelt. A karikákra vágott paprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, a megtisztított, kockákra vágott burgonyát közérakjuk, és az egészet befedve, lassan puhára pároljuk. Tálalás előtt megtejfölözzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá