Toltött kel recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 nagy, laza levelű kel
- 35 dkg leveshús
- 5 dkg rizs
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg füstölt szalonna
- 50 dkg burgonya
- 1-2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- 2 cső zöldpaprika
- 2 paradicsom
- 1 dl tejföl
- só
- őrölt bors
- késhegynyi pirospaprika
Elkészítés:
A laza levelű kelt sós vízben félpuhára főzzük, majd lecsepegtetjük, és a leveleit egy kissé szétnyitjuk. A leveshúst megdaráljuk, az apróra vágott füstölt szalonnát, a tojást, sót, őrölt borsot belekeverjük, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy összeálljon. Ezzel a szétnyitott levelek közét megtöltjük, és a fejet összekötjük, hogy a töltelék benne maradjon. Az olajban világosra pirítjuk a lisztet és a hagymát, paprikával meghintjük, egy kevés vízzel felengedjük, és beletesszük a kelt. A karikákra vágott paprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, a megtisztított, kockákra vágott burgonyát közérakjuk, és az egészet befedve, lassan puhára pároljuk. Tálalás előtt megtejfölözzük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.