Toltött kel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 nagy, laza levelű kel
  • 35 dkg leveshús
  • 5 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg burgonya
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • 2 cső zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 dl tejföl
  • őrölt bors
  • késhegynyi pirospaprika

Elkészítés:
A laza levelű kelt sós vízben félpuhára főzzük, majd lecsepegtetjük, és a leveleit egy kissé szétnyitjuk. A leveshúst megdaráljuk, az apróra vágott füstölt szalonnát, a tojást, sót, őrölt borsot belekeverjük, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy összeálljon. Ezzel a szétnyitott levelek közét megtöltjük, és a fejet összekötjük, hogy a töltelék benne maradjon. Az olajban világosra pirítjuk a lisztet és a hagymát, paprikával meghintjük, egy kevés vízzel felengedjük, és beletesszük a kelt. A karikákra vágott paprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, a megtisztított, kockákra vágott burgonyát közérakjuk, és az egészet befedve, lassan puhára pároljuk. Tálalás előtt megtejfölözzük.