Töltött karfiol recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- egy 1 kg-os tömör karfiol
- 20 dkg darált füstölt hús
- 2 dl tejföl
- 5 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 1 diónyi vaj
- 5 dkg reszelt sajt vagy olajban, illetve vajban pirított zsemlemorzsa
- só
Elkészítés:
A karfiolt sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük, és úgy vágjuk ketté, akár a zsemlét. Az alsó felét vajjal kikent tűzálló tálra fektetjük, a hús és egy deci tejföl keverékével megkenjük, a karfiol másik felét rá¬borítjuk, hogy eredeti alakját visszakapja. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, két deci karfiol főzővízzel felengedjük, jól öszszeforraljuk, és a másik deci tejföllel gazdagítva, a lerakott karfiolra öntjük. A tetejére sajtot vagy olajban, illetve vajban megforgatott morzsát szórunk, és a sütőben a tetejét alaposan megpirítjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.