Töltött karfiol

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • egy 1 kg-os tömör karfiol
  • 20 dkg darált füstölt hús
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • 1 diónyi vaj
  • 5 dkg reszelt sajt vagy olajban, illetve vajban pirított zsemlemorzsa

Elkészítés:
A karfiolt sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük, és úgy vágjuk ketté, akár a zsemlét. Az alsó felét vajjal kikent tűzálló tálra fektetjük, a hús és egy deci tejföl keverékével megkenjük, a karfiol másik felét rá¬borítjuk, hogy eredeti alakját visszakapja. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, két deci karfiol főzővízzel felengedjük, jól öszszeforraljuk, és a másik deci tejföllel gazdagítva, a lerakott karfiolra öntjük. A tetejére sajtot vagy olajban, illetve vajban megforgatott morzsát szórunk, és a sütőben a tetejét alaposan megpirítjuk.