Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött fehérpecsenye recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg fehérpecsenye
    • 20 dkg darált sertéshús
    • 5 dkg rizs
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • őrölt bors
    • 2-3 szem borókabogyó
    • 1 babérlevél

    Elkészítés:
    A megtisztított fehérpecsenyét késsel a közepén hosszában átfúrjuk, és a nyílást ügyesen kitágítjuk. A sertéshúst a félig főtt rizzsel, a tojással a kiskanálnyi olajban pirított reszelt hagymával összegyúrjuk, és sóval, borssal fűszerezzük. Az üregbe töltjük, és a pecsenye mindkét oldalát összetűzzük. A maradék olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, megforgatjuk benne a megtöltött pecsenyét, és kívülről megsózva, a többi fűszert mellérakva, egy kevés vízzel fedő alatt puhára pároljuk, majd rövid lére beforraljuk. Tálalás előtt a húst deszkán felszeleteljük, az átszűrt mártásba visszatesszük, és még egyszer felforraljuk. Hidegen is kitűnő, ilyenkor leve nélkül, ecetes burgonyasalátával körítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá