Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Román töltött gomba recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg gomba
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál zsemlemorzsa
    • 1 kevés tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél dl fehérbor
    • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
    • 1 dl tejföl
    • 1 csokor kapor
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • őrölt bors
    • citromlé

    Elkészítés:
    A megtisztított gombák kalapját félretesszük, az apróra vágott szárat és a reszelt hagymát 1 evőkanál olajban megpároljuk. Zsírjára sütjük, a zsemlemorzsával meghintjük, egy kevés tejjel felengedjük, és sűrű péppé forraljuk. Beletesszük a finomra vágott zöldfűszereket, sóval, borssal, néhány csepp citromlével ízesítjük, és ha már langyos, a tojást beleütjük. A tűzálló tálat kiolajozzuk, egymás mellé fektetjük benne a felfelé fordított gombakalapokat, mindegyikre rakunk egy kis gombócot a töltelékből, és bort aláöntve, a sütőben megsütjük. Tálalás előtt megtejfölözzük, de adhatjuk hidegen is, ilyenkor tejföl nélkül, majonézzel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá