Román töltött gomba

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 kevés tej
  • 1 tojás
  • fél dl fehérbor
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • citromlé

Elkészítés:
A megtisztított gombák kalapját félretesszük, az apróra vágott szárat és a reszelt hagymát 1 evőkanál olajban megpároljuk. Zsírjára sütjük, a zsemlemorzsával meghintjük, egy kevés tejjel felengedjük, és sűrű péppé forraljuk. Beletesszük a finomra vágott zöldfűszereket, sóval, borssal, néhány csepp citromlével ízesítjük, és ha már langyos, a tojást beleütjük. A tűzálló tálat kiolajozzuk, egymás mellé fektetjük benne a felfelé fordított gombakalapokat, mindegyikre rakunk egy kis gombócot a töltelékből, és bort aláöntve, a sütőben megsütjük. Tálalás előtt megtejfölözzük, de adhatjuk hidegen is, ilyenkor tejföl nélkül, majonézzel kínáljuk.