Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Libamájkrémmel töltött gomb recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg nagy fejű gomba
    • 1 kiskanál ecet
    • 2 dkg vaj
    • 1 kiskanál reszelt hagyma
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 dl tej
    • 1 kis konzerv libamájkrém
    • őrölt bors
    • a panírozáshoz liszt,  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, zsemlemorzsa
    • a sütéshez olaj

    Elkészítés:
    A megtisztított gombák kalapját leszedjük, és forró, ecetes vízben öt percig főzzük. Közben a hagymát a vajban megpirítjuk, megpároljuk benne sóval, borssal ízesítve az apróra vágott gombaszárat, zsírjára sütjük, a liszttel meghintjük, és a tejjel felengedjük. Sűrűre forraljuk, majd a konzerv libamájkrémmel simára keverjük. Két főtt gombakalapot ezzel a krémmel összeragasztunk, és a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva, bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá