Libamájkrémmel töltött gomb recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 50 dkg nagy fejű gomba
- 1 kiskanál ecet
- 2 dkg vaj
- 1 kiskanál reszelt hagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tej
- 1 kis konzerv libamájkrém
- só
- őrölt bors
- a panírozáshoz liszt, FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, zsemlemorzsa
- a sütéshez olaj
Elkészítés:
A megtisztított gombák kalapját leszedjük, és forró, ecetes vízben öt percig főzzük. Közben a hagymát a vajban megpirítjuk, megpároljuk benne sóval, borssal ízesítve az apróra vágott gombaszárat, zsírjára sütjük, a liszttel meghintjük, és a tejjel felengedjük. Sűrűre forraljuk, majd a konzerv libamájkrémmel simára keverjük. Két főtt gombakalapot ezzel a krémmel összeragasztunk, és a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva, bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.