Libamájkrémmel töltött gomb

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg nagy fejű gomba
  • 1 kiskanál ecet
  • 2 dkg vaj
  • 1 kiskanál reszelt hagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tej
  • 1 kis konzerv libamájkrém
  • őrölt bors
  • a panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa
  • a sütéshez olaj

Elkészítés:
A megtisztított gombák kalapját leszedjük, és forró, ecetes vízben öt percig főzzük. Közben a hagymát a vajban megpirítjuk, megpároljuk benne sóval, borssal ízesítve az apróra vágott gombaszárat, zsírjára sütjük, a liszttel meghintjük, és a tejjel felengedjük. Sűrűre forraljuk, majd a konzerv libamájkrémmel simára keverjük. Két főtt gombakalapot ezzel a krémmel összeragasztunk, és a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva, bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük.