Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolozsvári töltött káposzta recept

Kolozsvári töltött káposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    •  2 nagy fej vöröshagyma
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 3 ek zsír
    • 500 g darált hús
    • 350 g savanyú káposzta
    • egy fej savanyított káposzta
    • 200 g rizs
    • 30 dkg (debreceni) kolbász
    • 20 dkg szalonna
    • pirospaprika
    • 1 mk kömény
    • 2-3 babérlevél
    • 5 dl olaj

    Elkészítése:
    A töltelékhez a fokhagymát nyomón áttörjük, majd hozzáadjuk a húshoz a rizzsel, köménnyel együtt. Az egész leveleket kimossuk, ha nagyon savanyúnak találjuk, majd betöltjük a húst, benyomkodjuk az oldalait. A szalonnát kisütjük, megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát, rátesszük a paprikát és a kimosott apró káposztát. Rátesszük a betöltött káposztákat, felöntjük annyi vízzel ami ellepi és főzzük. Babérlevéllel és köménnyel ízesítjük. Ha megfőtt akkor a káposztákat kiszedjük, majd a visszamaradt levet paprikás rántással berántjuk. A kolbászt és a szalonnát kisütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá