Kolozsvári töltött káposzta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kolozsvári töltött káposzta

Hozzávalók:

  •  2 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 3 ek zsír
  • 500 g darált hús
  • 350 g savanyú káposzta
  • egy fej savanyított káposzta
  • 200 g rizs
  • 30 dkg (debreceni) kolbász
  • 20 dkg szalonna
  • pirospaprika
  • 1 mk kömény
  • 2-3 babérlevél
  • 5 dl olaj

Elkészítése:
A töltelékhez a fokhagymát nyomón áttörjük, majd hozzáadjuk a húshoz a rizzsel, köménnyel együtt. Az egész leveleket kimossuk, ha nagyon savanyúnak találjuk, majd betöltjük a húst, benyomkodjuk az oldalait. A szalonnát kisütjük, megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát, rátesszük a paprikát és a kimosott apró káposztát. Rátesszük a betöltött káposztákat, felöntjük annyi vízzel ami ellepi és főzzük. Babérlevéllel és köménnyel ízesítjük. Ha megfőtt akkor a káposztákat kiszedjük, majd a visszamaradt levet paprikás rántással berántjuk. A kolbászt és a szalonnát kisütjük.