Töltött cukkini kapormártással recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg pulyka vagy sertés darált hús
- 20 dkg rizs
- 2 db cukkíni
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejföl vagy joghurt
- só
- őrölt fekete bors
- ételízesítő
- 20 dkg reszelt trappista sajt
A kapormártáshoz:
- 1 cs. kapor
- 5 dkg vaj
- 2 ek. finom liszt
- 1/2l tej
- só
- ecet
- kristály cukor
Előkészítés:A rizst megpároljuk, hagyjuk kihűlni. A hagymát finomra vágjuk. A cukkinit ha “öregebb” meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, belsejét kikaparjuk.
Elkészítés: A darált húst, rizst, vöröshagymát és a tojást összedolgozzuk. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük és betöltjük vele a fél cukkiniket. Tepsibe vagy jénaiba tesszük, tetejét megkenjük tejföllel vagy joghurttal. Kevés vizet öntünk alá és alufóliával letakarva sütőben 180 fokon /a cukkini méretétől és “korától” függően / 30-40 percig sütjük. Levesszük a fóliát. A cukkinire tesszük a sajtot /reszelve vagy vékonyra szeletelve/ a sütőbe visszatéve addig sütjük míg a sajt szép színt kap. /kb 10-15 perc/
A mártáshoz felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet egy-két percig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel és beletesszük a kaprot. Habverővel kevergetve kiforraljuk. Ízesítjük sóval, cukorral és ecettel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!