Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött cukkini kapormártással recept

Töltött cukkini kapormártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg pulyka vagy sertés darált hús
    • 20 dkg rizs
    • 2 db cukkíni
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tejföl vagy joghurt
    • őrölt fekete bors
    • ételízesítő
    • 20 dkg reszelt trappista sajt

    A kapormártáshoz:

    • 1 cs. kapor
    • 5 dkg vaj
    • 2 ek. finom liszt
    • 1/2l tej
    • ecet
    • kristály cukor

    Előkészítés:A rizst megpároljuk, hagyjuk kihűlni. A hagymát finomra vágjuk. A cukkinit ha “öregebb” meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, belsejét kikaparjuk.

    Elkészítés: A darált húst, rizst, vöröshagymát és a tojást összedolgozzuk. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük és betöltjük vele a fél cukkiniket. Tepsibe vagy jénaiba tesszük, tetejét megkenjük tejföllel vagy joghurttal. Kevés vizet öntünk alá és alufóliával letakarva sütőben 180 fokon /a cukkini méretétől és “korától” függően / 30-40 percig sütjük. Levesszük a fóliát. A cukkinire tesszük a sajtot /reszelve vagy vékonyra szeletelve/ a sütőbe visszatéve addig sütjük míg a sajt szép színt kap. /kb 10-15 perc/

    A mártáshoz felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet egy-két percig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel és beletesszük a kaprot. Habverővel kevergetve kiforraljuk. Ízesítjük sóval, cukorral és ecettel.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá