Töltött cukkini kapormártással

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Töltött cukkini kapormártással

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulyka vagy sertés darált hús
  • 20 dkg rizs
  • 2 db cukkíni
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl vagy joghurt
  • őrölt fekete bors
  • ételízesítő
  • 20 dkg reszelt trappista sajt

A kapormártáshoz:

  • 1 cs. kapor
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. finom liszt
  • 1/2l tej
  • ecet
  • kristály cukor

Előkészítés:A rizst megpároljuk, hagyjuk kihűlni. A hagymát finomra vágjuk. A cukkinit ha “öregebb” meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, belsejét kikaparjuk.

Elkészítés: A darált húst, rizst, vöröshagymát és a tojást összedolgozzuk. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük és betöltjük vele a fél cukkiniket. Tepsibe vagy jénaiba tesszük, tetejét megkenjük tejföllel vagy joghurttal. Kevés vizet öntünk alá és alufóliával letakarva sütőben 180 fokon /a cukkini méretétől és “korától” függően / 30-40 percig sütjük. Levesszük a fóliát. A cukkinire tesszük a sajtot /reszelve vagy vékonyra szeletelve/ a sütőbe visszatéve addig sütjük míg a sajt szép színt kap. /kb 10-15 perc/

A mártáshoz felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet egy-két percig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel és beletesszük a kaprot. Habverővel kevergetve kiforraljuk. Ízesítjük sóval, cukorral és ecettel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!