Töltött cukkíni recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 közepes cukkíni
- 10 dkg rizs
- 2 szál sárgarépa
- 5 dkg zöldborsó
- 10 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk pirospaprika
- 2 ek olaj
- bors, só ízlés szerint
- 5 dkg sajt
- 3 ek tejföl
Elkészítése:
A meghámozott és felezett cukkínik belsejét kivájom.
A tölteni való cukkíniket ózom, borsozom és kivajazott tepsibe teszem.
A répát meghámozom, feldarabolom és a borsóval együtt megfőzöm, majd leszűröm. A rizst is megfőzöm.
Az olajat felforrósítom, majd a meghámozott és felaprított hagymát megdinsztelem rajta, majd hozzáadom a húst és fehéredésig sütöm. Ekkor félrehúzom a tűzhelyről és megszórom pirospaprikával és felöntöm kevés vízzel. Visszateszem a tűzhelyre, majd készre párolom. Közben sózom.
A kissé kihűlt húshoz hozzáadom a répás borsót és a rizst, majd jól összekeverem. Hozzáadok még 1 tojást és ízlés szerint, ha szükséges, akkor még sózom és borsozom, majd jól összekeverem.
A tetejére tojással elkevert tejföl és erre reszelt sajt kerül.
Kevés vizet öntök alá, lefedem alufóliával és 180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt készre sütöm. A fóliát levéve pirosra sütöm.
Tipp:
Van, aki csak hússal tölti, nekem úgy nehéz étel, én zöldséges, húsos, rizzsel szeretem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »