Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött cukkíni recept

Töltött cukkíni
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 közepes cukkíni
    • 10 dkg rizs
    • 2 szál sárgarépa
    • 5 dkg zöldborsó
    • 10 dkg darált hús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk pirospaprika
    • 2 ek olaj
    • bors, só ízlés szerint
    • 5 dkg sajt
    • 3 ek tejföl

    Elkészítése:

    A meghámozott és felezett cukkínik belsejét kivájom.

    A tölteni való cukkíniket ózom, borsozom és kivajazott tepsibe teszem.

    A répát meghámozom, feldarabolom és a borsóval együtt megfőzöm, majd leszűröm. A rizst is megfőzöm.

    Az olajat felforrósítom, majd a meghámozott és felaprított hagymát megdinsztelem rajta, majd hozzáadom a húst és fehéredésig sütöm. Ekkor félrehúzom a tűzhelyről és megszórom pirospaprikával és felöntöm kevés vízzel. Visszateszem a tűzhelyre, majd készre párolom. Közben sózom.

    A kissé kihűlt húshoz hozzáadom a répás borsót és a rizst, majd jól összekeverem. Hozzáadok még 1 tojást és ízlés szerint, ha szükséges, akkor még sózom és borsozom, majd jól összekeverem.

    A tetejére tojással elkevert tejföl és erre reszelt sajt kerül.

    Kevés vizet öntök alá, lefedem alufóliával és 180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt készre sütöm. A fóliát levéve pirosra sütöm.

    Tipp:

    Van, aki csak hússal tölti, nekem úgy nehéz étel, én zöldséges, húsos, rizzsel szeretem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá