Töltött cukkíni recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 közepes cukkíni
- 10 dkg rizs
- 2 szál sárgarépa
- 5 dkg zöldborsó
- 10 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk pirospaprika
- 2 ek olaj
- bors, só ízlés szerint
- 5 dkg sajt
- 3 ek tejföl
Elkészítése:
A meghámozott és felezett cukkínik belsejét kivájom.
A tölteni való cukkíniket ózom, borsozom és kivajazott tepsibe teszem.
A répát meghámozom, feldarabolom és a borsóval együtt megfőzöm, majd leszűröm. A rizst is megfőzöm.
Az olajat felforrósítom, majd a meghámozott és felaprított hagymát megdinsztelem rajta, majd hozzáadom a húst és fehéredésig sütöm. Ekkor félrehúzom a tűzhelyről és megszórom pirospaprikával és felöntöm kevés vízzel. Visszateszem a tűzhelyre, majd készre párolom. Közben sózom.
A kissé kihűlt húshoz hozzáadom a répás borsót és a rizst, majd jól összekeverem. Hozzáadok még 1 tojást és ízlés szerint, ha szükséges, akkor még sózom és borsozom, majd jól összekeverem.
A tetejére tojással elkevert tejföl és erre reszelt sajt kerül.
Kevés vizet öntök alá, lefedem alufóliával és 180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt készre sütöm. A fóliát levéve pirosra sütöm.
Tipp:
Van, aki csak hússal tölti, nekem úgy nehéz étel, én zöldséges, húsos, rizzsel szeretem.