Hozzávalók:
Elkészítése:
A meghámozott és felezett cukkínik belsejét kivájom.
A tölteni való cukkíniket ózom, borsozom és kivajazott tepsibe teszem.
A répát meghámozom, feldarabolom és a borsóval együtt megfőzöm, majd leszűröm. A rizst is megfőzöm.
Az olajat felforrósítom, majd a meghámozott és felaprított hagymát megdinsztelem rajta, majd hozzáadom a húst és fehéredésig sütöm. Ekkor félrehúzom a tűzhelyről és megszórom pirospaprikával és felöntöm kevés vízzel. Visszateszem a tűzhelyre, majd készre párolom. Közben sózom.
A kissé kihűlt húshoz hozzáadom a répás borsót és a rizst, majd jól összekeverem. Hozzáadok még 1 tojást és ízlés szerint, ha szükséges, akkor még sózom és borsozom, majd jól összekeverem.
A tetejére tojással elkevert tejföl és erre reszelt sajt kerül.
Kevés vizet öntök alá, lefedem alufóliával és 180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt készre sütöm. A fóliát levéve pirosra sütöm.
Van, aki csak hússal tölti, nekem úgy nehéz étel, én zöldséges, húsos, rizzsel szeretem.